Ons aanbod


Onze videoproducties zijn er om:

✓ Stigma's te doorbreken en meer bewustzijn te creëren

✓ Een goede balans tussen werk en privé bevorderen

✓ Ondersteuning te bieden tijdens lange wachtlijsten voor patiënten en naasten

✓ Meer personeel te werven

 Zorg toegankelijk te maken en vertrouwen op te bouwen

Wij ontzorgen jou volledig met onze videoproducties. Onze videoproducties bieden oplossingen voor: 

Therapeuten

Videoproducties ondersteunen therapeuten door visuele en auditieve hulpmiddelen te bieden om hun expertise te delen en dragen bij aan kosten- en tijdsbesparing.

Klinieken

Videoproducties ondersteunen klinieken door patiënten te voorzien van educatieve video's en medisch personeel te trainen, wat de kwaliteit van zorg verbetert.

Organisaties

Ze bieden een kostenefficiënte manier om training en educatie te verzorgen en dragen bij aan het vergroten van de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van de organisatie.

Ziekenhuizen

Videoproducties in ziekenhuizen faciliteren efficiënte medische training en educatie voor het personeel, en verbeteren de patiëntenvoorlichting en betrokkenheid, wat de algehele zorgkwaliteit verhoogt.

Universiteiten

Videoproducties ondersteunen universiteiten door flexibele online cursussen en leermaterialen te bieden, waardoor studenten wereldwijd toegang hebben tot hoogwaardig onderwijs.

Herken je jezelf hierin?

Er zijn financiële uitdagingen, maatschappelijke verwachtingen, stigmatisering, personeelstekort, lange wachtlijsten, toegankelijkheid, patiëntenervaringen, en zo kunnen wij nog even doorgaan. 

 

De overheid heeft de cijfers van 2022 bekend gemaakt over de wachtlijsten in de zorg. Ruim 82.000 mensen stonden op de wachtlijst voor de zorg. Daarnaast zal volgens Dutchhealthhub het personeelstekort alleen maar blijven toenemen. De verwachting is dat er in 2031 een tekort is van 138.000! Een van de oorzaken van dit personeelstekort zijn de opleidingseisen.

 

De gezondheidszorg is een grote en groeiende markt, met een grote vraag naar videocontent. Professionals in de gezondheidszorg zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om complexe medische informatie over te brengen aan hun patiënten en het publiek, en video-inhoud is een effectieve manier om dit te doen.

 

Daarnaast is er een groeiende behoefte aan videocontent in de gezondheidszorg voor trainingsdoeleinden, maar ook voor promotionele en educatieve doeleinden. ''Maar hoe kunnen wij dit veranderen?''

 

Hoe kan je toch ondersteuning bieden voor de mensen op een wachtlijst, zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn? Hoe zorg je ervoor dat de stigma's rondom mentale gezondheid minder wordt? Hoe werf je meer personeel?

Hoe kunnen video's hier dan bij helpen?

Een terechte vraag. In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg evolueert ook de benadering van de behandeling van mentale gezondheidsproblemen. Een van de meest opvallende en effectieve ontwikkelingen op dit gebied is het gebruik van video in de (mentale) gezondheidszorg. 

 

Verbeterde Toegankelijkheid
Een van de grootste voordelen van video in de (mentale) gezondheidszorg is de verbeterde toegankelijkheid van zorg. Patiënten kunnen nu therapie en ondersteuning ontvangen vanuit hun eigen huis, wat vooral belangrijk is voor mensen die moeilijkheden ondervinden bij reizen, in afgelegen gebieden wonen of op een lange wachtlijst terechtkomen. Dit vergroot de toegang tot zorg voor een breder publiek.

 

Vermindering van Stigma
Het stigma rondom mentale gezondheid is een obstakel geweest voor veel mensen om hulp te zoeken. Videoconsulten bieden patiënten een discrete en comfortabele manier om met een zorgverlener te communiceren. Dit kan de drempel om hulp te zoeken aanzienlijk verlagen en mensen aanmoedigen om tijdig de benodigde zorg te ontvangen.

 

Effectieve Therapie
Onderzoek heeft aangetoond dat videobehandelingen even effectief kunnen zijn als face-to-face sessies. Dit geldt voor verschillende vormen van therapie, waaronder cognitieve gedragstherapie en counseling. Het biedt patiënten de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving te werken aan hun mentale welzijn.

 

Kostenbesparing
Video-gebaseerde zorg kan kosteneffectiever zijn dan traditionele face-to-face behandelingen. Er zijn geen reiskosten of wachttijden, wat zowel patiënten als zorgverleners ten goede komt. Dit kan de druk op gezondheidszorgsystemen verminderen en de kosten voor patiënten verlagen.

 

Flexibiliteit voor Hulpverleners
Zorgverleners profiteren ook van de flexibiliteit van videobehandelingen. Ze kunnen meer patiënten bereiken en hun diensten aanbieden zonder beperkt te worden door geografische locatie. Dit leidt tot een efficiëntere praktijkvoering en kan het tekort aan mentale gezondheidsprofessionals verminderen.

 

Personeelsverweving

Video's bieden een authentieke kijk bieden op de werkomgeving, de cultuur en het menselijke aspect van de zorg, waardoor potentiële kandidaten beter in staat zijn om te beslissen of ze bij een zorginstelling willen werken. Bovendien stellen video's organisaties in staat om zich te onderscheiden en een emotionele connectie te creëren, wat de aantrekkelijkheid als werkgever vergroot.

Wat wij bieden

Educatieve video's

Deze video's kunnen ingezet worden om patiënten en hun families te informeren over medische aandoeningen, behandelingen, revalidatieprocedures, etc. Dit kan de communicatie verbeteren en patiënten helpen beter te begrijpen wat er met hen gebeurt.

Trainingsvideo's

Trainingsvideo's voor zorginstellingen vergemakkelijken de effectieve en gestandaardiseerde training van zorgpersoneel, wat de kwaliteit van de zorg verbetert en de naleving van protocollen bevordert, wat de patiëntveiligheid ten goede komt. Ze bieden een kostenefficiënte manier om continue bijscholing en ontwikkeling van medewerkers mogelijk te maken.

Getuigenissen van patiënten

Getuigenissen van patiënten-video's waardevolle inzichten in de kwaliteit van de zorg, patiënttevredenheid en verbetermogelijkheden. Ze kunnen dienen als krachtig hulpmiddel voor het evalueren en verbeteren van de zorgervaring en het opbouwen van vertrouwen met patiënten.

Bedrijfsvideo's/Wervingsvideo's

Deze video's stelt jouw onderneming in staat om hun missie, waarden en cultuur te presenteren. Ze kunnen potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen geven en de dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen in de zorg laten zien, waardoor een realistisch beeld wordt geschetst van wat zij kunnen verwachten.

Event video's

Event video's rondom de zorg zijn uitstekend geschikt voor het delen van medische innovaties en het verspreiden van belangrijke gezondheidsinformatie onder zorgprofessionals en patiënten. Ze bieden een effectieve manier om kennis te delen en bewustwording te creëren binnen de zorgsector.

Wat houdt je tegen?

Het implementeren van video's kan soms ontmoedigd worden. Hier zijn verschillende redenen voor; privacyzorgen, budgetbeperkingen, complexe regelgeving en beperkte tijd en middelen zijn enkele redenen die organisaties en bedrijven in de gezondheidszorg kunnen tegenhouden.

 

Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Het waarborgen van strikte naleving van privacyvoorschriften, het ontwikkelen van kostenefficiënte videostrategieën en het benutten van onze expertise in de gezondheidszorg en regelgeving kunnen helpen om deze obstakels te overwinnen.

 

Ons team begrijpt de unieke uitdagingen van de zorgsector en kan u begeleiden bij het creëren van effectieve videocontent die zowel voldoet aan de voorschriften als uw boodschap krachtig overbrengt. Samen kunnen we de communicatie naar een hoger niveau tillen en meer bewustwording creëren.

Plan nu een vrijblijvende afspraak in

Ik nodig je uit voor een (virtueel) kopje koffie om alles rustig, en volledig vrijblijvend, te bespreken. Je kunt contact opnemen via ons contactformulier, maar het is sneller om via onderstaande link een afspraak in te plannen.