Over Ons


Onze missie is...

... om de stigma's rond eetstoornissen - en andere geestelijke ziektes - te doorbreken

en het creëren van meer begrip en empathie voor mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen.

Ons verhaal

Myrthe van Wijk

Eigenaresse, creatief producent

Hey daar! Mijn naam is Myrthe van Wijk. Ik ben filmmaker, ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en ik ben de eigenaar van MindReel Productions. Leuk dat je hier bent!

 

Als kind wilde ik altijd maatschappelijk werker worden. Mensen helpen is iets wat ik vanaf jongs af aan wilde doen.  Toen ik 13 was kreeg ik de diagnose Anorexia Nervosa, wat mijn leven op z'n kop heeft gezet. Toen het na een paar jaar langzamerhand beter ging merkte ik dat er weinig aandacht besteed werd aan de zorg, waaronder de maatschappelijke, mentale en fysieke zorg van alle soorten en maten. Hier wilde ik verandering in brengen.

 

Wij zijn gespecialiseerd in de maatschappelijke gezondheidszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Aangezien er consequent te weinig aandacht aan besteed wordt, wil ik de wereld veranderen maar dat kan alleen met jouw hulp!

Waar wij voor staan

Door mijn persoonlijke ervaringen met eetstoornissen en de mentale gezondheidszorg  heb ik een uniek perspectief en begrip van de uitdagingen en emotionele complexiteit. 

Door onze eigen ervaringen kunnen wij een diepere empathie en verbinding creëren met het onderwerp van de films. Hierdoor raakt het publiek in staat zich emotioneel betrokken te voelen. 

Wij dragen bij aan het vergroten van de bewustwording en het begrip van eetstoornissen en andere mentale ziektes. Wij willen een educatieve impact hebben op het publiek zodat de stigma's doorbroken kunnen worden. 

Wij willen een bron van motivatie zijn voor de mensen die, op dit moment, nog aan het vechten zijn tegen een eetstoornis. Hiervoor creëren wij visuele en creatieve verhalen. 

Onze werkwijze

Doel en Strategie

Conceptontwikkeling

Planning en Voorbereiding

Productie

Post-Productie

Kleurcorrectie en Afwerking

Feedback en Revisie

Definitieve oplevering

Evaluatie en Metingen

Onderhoud en Promotie

Begrijpen = Bereiken

Het begrip "begrijpen = bereiken" is van groot belang in de gezondheidszorg, met name bij het gebruik van video als communicatiemiddel. Het gaat erom dat de boodschap die wordt overgebracht niet alleen wordt begrepen, maar ook wordt toegepast en tot verandering leidt. Het is belangrijk dat zorgverleners de juiste informatie op een begrijpelijke manier overbrengen, rekening houdend met de behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Video's kunnen hierbij helpen, omdat ze visuele en auditieve informatie bieden die beter kan worden onthouden en begrepen dan alleen tekst. Door het gebruik van video's kunnen zorgverleners de communicatie met patiënten verbeteren en ervoor zorgen dat de boodschap begrepen wordt en tot verandering leidt.

The Value of Privacy

Privacy is een essentiële factor bij het gebruik van video in de gezondheidszorg. Patiënten hebben recht op privacy en moeten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke informatie veilig wordt bewaard en gebruikt. Dit geldt ook voor video's die worden gebruikt voor consulten op afstand of het delen van medische informatie. Het is belangrijk dat zorgverleners en patiënten zich bewust zijn van de waarde van privacy en zich houden aan de vereiste privacyregels en -voorschriften. Er moet een veilige en betrouwbare infrastructuur worden opgezet om de privacy van patiënten te waarborgen en te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang of hacking. Door de waarde van privacy te begrijpen en deze te respecteren, kunnen zorgverleners en patiënten optimaal profiteren van de voordelen van video in de gezondheidszorg, terwijl ze tegelijkertijd de privacy en vertrouwelijkheid van patiënten beschermen.

De cijfers liegen niet

Bron: Brid.tv