Het Lichaam Houdt De Score: Geest, Brein en Lichaam bij de Transformatie van Trauma

Trauma kan verschillende vormen aannemen - van oorlogsgeweld en misbruik tot emotionele verwaarlozing en ongelukken. Ongeacht de oorsprong ervan, blijft trauma vaak verankerd in het lichaam, waardoor het zijn stempel drukt op iemands geest en lichamelijke gezondheid. Dr. van der Kolk illustreert in zijn boek hoe de gevolgen van trauma niet beperkt blijven tot mentale aandoeningen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS), maar ook fysiologische effecten hebben op het zenuwstelsel, het immuunsysteem en zelfs het DNA.

Read more »

Ontdek de geheimen van een gezonder leven met 'De Gouden Gezondheidsgids' van Oersterk

Oersterk is een beweging die gericht is op het verbeteren van de gezondheid van mensen. Het boek 'De Gouden Gezondheidsgids' is een gids vol met kennis, praktische tips en wetenschappelijk onderbouwde adviezen voor een gezondere levensstijl. Het boek is geschreven door Richard de Leth, een bekende arts en schrijver op het gebied van gezondheid. Deze gids is samengesteld met het doel u te helpen uw gezondheid te verbeteren en te behouden op een eenvoudige en effectieve manier. 

Read more »

Het Belang van Geestelijke Gezondheidspreventie en Bevordering

Investeren in geestelijke gezondheidspreventie en bevordering is niet alleen belangrijk om psychische problemen te voorkomen, maar ook om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door aandacht te besteden aan onze geestelijke gezondheid, kunnen we beter omgaan met stressvolle situaties, ons beter concentreren en ons gelukkiger voelen. Daarom is het van groot belang om te investeren in geestelijke gezondheidspreventie en bevordering.

Read more »