Een medische video is een video die door ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden gebruikt ter voorbereiding van een traject. Denk hierbij aan een behandeling of operatie. 

Wat is een medische video?

Bij zo'n video wordt er stap-voor-stap uitgelegd wat er te wachten staat. Dit is zowel voor de patiënt als de familieleden of naasten erg belangrijk. Hierdoor krijgen ze een helder beeld en weten ze precies wat er komen gaat. Het gevolg van een medische video is dat het vertrouwen geeft. Ook geeft het de zorgverleners tijd om zich te focussen op andere aspecten met betrekking tot de voorbereiding van het desbetreffende traject. 

 

Hoe ziet zo'n video eruit?

Dat ligt aan de boodschap en aan wie je de boodschap overbrengt. Volwassenen willen vaak duidelijkheid en een straight to the point video, terwijl kinderen meer geneigd zijn naar een luchtigere video. 

Geschreven door Myrthe van Wijk.

MindReel Productions zorgt ervoor dat jij de aandacht en educatie krijgt die jij, en jouw organisatie, verdienen. Benieuwd naar de mogelijkheden en wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact op via info@mindreelproductions.com of stuur me een bericht op +31630160774.


Add comment

Comments

There are no comments yet.